Ormansızlaşma/Ormansızlaşmanın Çevreye Etkileri Paragrafı Ağaçların gelişigüzel

Ormansızlaşma/Ormansızlaşmanın Çevreye Etkileri Paragrafı
Ağaçların gelişigüzel kesilmesine ormansızlaşma denir. İnsanlar çeşitli amaçlarla ağaçları hiç düşünmeden kesiyorlar. Temel gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ağaçlar büyük ölçüde kesiliyor ve bu durum ekolojik dengesizliğe neden oluyor. Sonuç olarak dünya atmosferi büyük bir tehdit altına giriyor.
Ormansızlaşmanın nedenleri çoktur. Ülkemiz nüfusunun büyük bir kısmı daha fazla barınma, tarım arazisi, yakıt, mobilya vb. ihtiyaçlara sahiptir. Tüm bu talepleri karşılamak için insanlar, gelecek günlerin korkunç sonuçlarını unutarak, ayrım gözetmeksizin ağaçları kesiyorlar. Ayrıca ormanımızda para kazanmak için ağaç kesen şerefsizler de var. Para hırsları yüzünden orman alanlarımız yok ediliyor.
Ağaçların gelişigüzel kesilmesinin kötü etkileri anlatılmayacak kadar çoktur. Ormansızlaşmanın sonucunda hayvanların varlığı tehdit altına girecek. Oksijeni ağaçlardan alıyoruz. Ormansızlaşma nedeniyle dünya çapında karbondioksit miktarı artıyor. Bunun sonucunda dünya ısınıyor. Deniz seviyesi yükseliyor ve yakın gelecekte dünyanın birçok yeri denizler tarafından yutulacak. Böyle olması halinde dünyada önemli sayıda insan iklim mültecisine dönüşecek. Ormansızlaşma çevrenin ekosistemini yok eder. Ağaçları rastgele yok edersek, bir gün ülke büyük bir çöle dönüşecek. Ülke yaşamaya elverişsiz hale gelecek ve sel, kuraklık, fırtına vb. çeşitli doğal afetler ülkemizi ziyaret edecektir. O zaman ülke büyük zarar görür.
Ormansızlaşmanın önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bir ağacı keseceksek iki ağaç dikmeliyiz. Kitle iletişim araçları aracılığıyla halkın ağaç dikimi konusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bir bütün olarak ağaç dikme programı ülke geneline yaygınlaştırılmalıdır. Sonunda güzel dünyamızı kurtarmak için hep birlikte çalışmalıyız.

Place this order or similar order and get an amazing discount. USE Discount code “GET20” for 20% discount